Chemische Peeling het geheim voor een betere huid

Bijna iedereen op zoek naar het geheim van een perfecte huid. We verslinden tips van experts en zoeken naar serums en huidverzorgingsproducten. De oplossing is echter simpeler te bereiken dan je misschien denkt d.m.v. een chemische peeling. 

Deze behandeling kan de algehele conditie van de huid verbeteren. Als je het introduceert in jouw verzorging, dan kan de behandeling opbouwende resultaten opleveren, zoals een gladde, stralende gehydrateerde huid die vrij is van puistjes.

Wat is een Chemische peeling?

Een chemische peeling is een klassieke behandeling die tekenen van veroudering vermindert. Het helpt om er jonger uit te zien door de huidskleur en structuur te verbeteren. Het is een aangepaste behandelingen die de huid d.m.v. een zuur exfoliëren. Hierdoor worden op de behandelde plek beschadigde huidcellen verwijderd alsook bacteriën en vuil, waardoor de nieuwe huid weer kan ademen. Peelings geven al zichtbare resultaten na één behandeling en zijn veilig voor bijna alle huidskleuren en -typen.

Hoe vaak moet je een chemische peeling doen?

Je kunt over het algemeen elke vier tot zes weken een behandeling ondergaan. De factoren bepalend voor de frequentie van de behandeling zijn de gezondheid en problemen van jouw huid die je wil aanpakken. Deze bepalen ook welk type peeling je nodig hebt.

Lichte peeling

De lichte peelings zijn het meest gebruikelijke. Ze werken alleen op de opperhuid en geven een mooie glans. Vanwege dit feit zijn ze populair voorafgaand aan een bruiloft of een feestje. Lichte peelings zijn ideaal voor milde huidproblemen, zoals:

  • Droogte lijntjes
  • Oppervlakkige hyperpigmentatie
  • Oneffen huidskleur
  • Ruwe plekjes
  • Doffe teint

Deze peelings worden vaak samengesteld uit salicylzuur of fruitzuren en kunnen hierdoor elke vier tot zes weken toegepast worden. Er is geen hersteltijd omdat alleen de buitenste laag van de huid verwijdert wordt. Hoewel het resultaat in het begin subtiel kan zijn, zullen de effecten verbeteren bij herhaling van de behandeling. Veel klanten kiezen daardoor ervoor om regelmatig lichte peelings te ondergaan.

Medium peeling

De huid bestaat uit drie lagen: epidermis (buitenste laag), dermis (middelste laag) en onderhuidse vet (binnenste laag). 

Medium peelings verschillen van lichte peelings omdat ze niet alleen de buitenste laag van de huid verwijderen maar ook de middelste laag.

Het geeft een diepere exfoliatie en daardoor sneller resultaat. Medium peelings bevatten vaak glycolzuur, de krachtpatser onder de huidverzorgingsingrediënten. Glycolzuur behandelt moeiteloos puistjes, hyperpigmentatie en vermindert veelvoorkomende tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes. Een behandeling kan je elke vier tot zes maanden veilig ondergaan en is ideaal voor:

  • Egalere huidskleur
  • Betere hydratatie
  • Vermindering van puistjes
  • Vollere en zachtere huid
  • Zichtbare glans

Chemische peelings zorgen in feite voor een betere werking van de huid. Dit door bevordering van collageen productie, meer hyaluronzuur aanmaak en verbetering van celvernieuwing. Door de behandeling worden dode huidcellen verwijderd, waardoor er gezonde huidcellen aan het oppervlak komen. Dit resulteert in een gladdere en stralende huid.

Chemische peelings worden vaak gedaan in combinatie met een gezichtsbehandeling.

Healthcare1 is onderdeel van beauty1.

 

Heeft u nog vragen?

Stuurt u dan een bericht.

Not readable? Change text. captcha txt
0