cupping massage

Cupping massage

Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Door de zuigkracht wordt de huid en bindweefsel in de cup gezogen. Het effect van de behandeling geeft een betere doorbloeding in spieren en huid en heft stagnaties op in de energiedoorstroming.

Cupping komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om blokkades en verklevingen in het lichaam op te heffen.

De cupping / cupping massage dringt diep door in de bindweefsellaag en haalt gifstoffen vanuit dieper gelegen lichaamsweefsels naar het oppervlak van de huid.

Ook het gebied tussen de wervels wordt door het effect van de zuigkracht ‘losgetrokken’, hetgeen met masseren moeilijk is. Verkleving wordt hierdoor losgemaakt, vocht en afvalstoffen worden afgevoerd. Als gevolg hiervan bereikt zuurstofrijk bloed het weefsel en spieren in een probleemzone.

Cupping

Bij cupping blijft een cup 5 tot 20 minuten op zijn plek. Bij het verwijderen van de cup kan een rode verkleuring achterblijven op de huid die na een paar dagen weer verdwijnt.

Bij het regelmatig cuppen zal de verkleuring minder worden doordat doorbloeding regelmatig gestimuleerd wordt.

Cupping bindweefsel massage

Hierbij wordt, terwijl de cup vacuüm zuigt, de cup verschoven over de huid in lange strijkbewegingen. Bindweefsel wordt hierdoor los gemasseerd en doorbloeding wordt op gang gebracht om afvalstoffen- die je ervaart als stijfheid of pijn – af te voeren.

Cupping en/of cupping massage geeft diepe ontspanning en versoepeling van het bindweefsel en de spieren in een specifiek gebied met een langdurige werking.

Het is de reden waarom cupping zo populair is onder sporters en beroemdheden.

Prijslijst Healthcare130 minuten
Medische massage (60 min) € 60,-
Sportblessure (60 min)€ 60,-
Migraine massage (60 min)€ 60,-
Whiplash massage (60 min)€ 60,-
Hielspoor behandeling (60 min)€ 60,-
Fibromyalgie massage (60 min)€ 60,-
Burn-out massagetherapie (60 min)€ 65,-

 

Heeft u nog vragen?

Stuurt u dan een bericht.

Not readable? Change text. captcha txt
0