sportmassage-sportblessure

SPORTMASSAGE Sportblessures

Door overbelasting ontstaat vaak blessures. Dit kan gebeuren door sporten, zware fysieke arbeid of door een verkeerde lichaamshouding. Een aantal veel voorkomende blessures waar Healthcare 1 effectief verbetering tot stand kan brengen d.m.v. specifieke massagetechnieken wordt hieronder beschreven.

SPORTMASSAGE TENNISARM, GOLFERSELLEBOOG

Een tennisarm (pijn aan de buitenzijde van de elleboog) of golfers elleboog (pijn aan de pees binnenzijde elleboog) waarbij pijn uitstraalt naar de onderarm, pols en hand komt veel voor.

Deze aandoening kan ook ontstaan door schilderen, klussen, tuinieren, poetsen, op de computer werken of fitness.

BEHANDELING VAN EEN TENNISARM, GOLFERSELLEBOOG

Herstel van de pees gebeurd onder andere door diepe strijkbewegingen uit te voeren over de spier in de lengterichting naar de hechtingsplaats aan de buitenzijde van de elle boog.

SPORTMASSAGE ONDERRUG

Bij sporters en zware fysieke arbeid komt het vaak voor dat de  onderrug het zwaar te verduren heeft. De bewegingen worden opgevangen door de buik-, bil-, rug- en bovenbeenspieren, waarbij de onderste wervels en tussenwervelschijven het lichaam dragen. Bij een disbalans of een slechte houding ontstaan er lage rugklachten.

BEHANDELING VAN ONDERRUG

Doormiddel van de massage worden pijnklachten verzacht en aangedane spieren raken ontspannen. Preventieve massages zijn belangrijk om spieren in de lage rug te versterken en soepel te houden.

SPORTMASSAGE ZWEEPSLAG

Wanneer een spier niet in de juiste conditie verkeerd en sterk wordt overbelast ontstaat een spierscheuring (zweepslag). Meestal komt dit voor tijdens hardlopen of springen en komt vaak voor in de kuit. Het resulteert in een acute, felle pijn. Ook scheuren bloedvaten en lymfevaten, met als gevolg zwelling en blauwe verkleuring.

BEHANDELING ZWEEPSLAG

Een zweepslag wordt pas in de herstelfase behandeld om op de aangedane plek litteken- of bindweefsel met massage los te maken. Dit is nodig omdat het weefsel anders te strak gespannen zou staan, met sneller scheuren als gevolg.

Prijslijst Healthcare160 minuten
Medische massage€ 50,-
Migraine massage€ 50,-
Whiplash massage€ 50-
Hielspoor behandeling€ 60,-
Fibromyalgie massage€ 50,-
Burn-out massagetherapie€ 50,-
Heeft u nog vragen?

Stuurt u dan een bericht.

Not readable? Change text. captcha txt
0