Triggerpointmassage

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn spierknopen variërend van klein tot groot. Deze vormen zeer plaatselijke verklevingen in de spieren waardoor er op die plek een gebrek aan zuurstof en doorbloeding ontstaat. Deze spierknopen voelen aan als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Bij stevige aanraking kan dit een uitstralingspijn geven  naar een ander deel van het lichaam.

Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontwikkelen, maar wel altijd op vaste punten.

Oorzaak triggerpoint

In de meeste gevallen worden deze veroorzaakt door overbelasting, stress of een slechte houding.  Een val, een ongeluk, niet voldoende beweging of verkeerde voeding kunnen ook een oorzaak zijn. Met een goede triggerpoint massage kunnen de klachten zeker verminderen.

Hoofdpijn, Nekpijn, Rugpijn, Spierpijn

Triggerpoints kunnen hoofdpijn, pijn in nek, oor,  kaak, onderrug, aangezichtspijn, tennisarmen als ook carpaaltunnel syndroom veroorzaken. Ook kunnen ze pijn geven in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel.

Veel voorkomende symptomen zijn onder andere ook duizeligheid, oorpijn, sinusitis, bursitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan mede veroorzaakt worden door triggerpoints.

Spierknopen

Om een triggerpoint op te lossen zijn speciale massagetechnieken nodig die op de juiste plek worden toegepast. Met diepe druk op de triggerpoints kan pijn worden verlicht en kunnen de spierknopen in bepaalde spieren weer verdwijnen. Na enkele intensieve behandelingen zullen de triggerpointknopen vanzelf zachter worden en/of zelfs verdwijnen.

Bindweefselmassage & Accupressuur

Na iedere behandeling zal ik u aanwijzingen meegeven hoe u eventueel zelf bepaalde triggerpoints thuis kunt behandelen. U zult dan zelf de voortgang van het herstel kunnen volgen.

In mijn behandeling zal ik niet alleen de triggerpoint techniek toepassen maar ook diverse andere technieken zoals bindweefselmassage en/of acupressuur massage.

Prijslijst Healthcare160 minuten
Medische massage€ 50,-
Migraine massage€ 50,-
Whiplash massage€ 50-
Hielspoor behandeling€ 60,-
Fibromyalgie massage€ 50,-
Burn-out massagetherapie€ 50,-
Heeft u nog vragen?

Stuurt u dan een bericht.

Not readable? Change text. captcha txt
0